300 yıllık geçmişiyle Mut’un önemli tarihi eserlerinden olan ve çok uzun süredir atıl durumda bulunan Taşhan, 50 yıl aradan sonra Mutlu kadın üreticilere kapılarını aralıyor. İç avlu etrafında, 39 odası bulunan, revaklı kesme taştan bir yapısı bulunan Taşhan, Mersin Büyükşehir Belediyesinin, ‘Her ilçede kadın üretici pazarları kurma’ hedefi kapsamında, ilçemizdeki kadın üreticilerine tahsis edilmeye hazırlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Selçuklu geleneğinin devamı bir eser niteliğinde olan Taşhan’da Mutlu kadınlarla bir araya geldi.
Mutlu kadınlarla birlikte tarihi Taşhan’ı inceleyen ve burada açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çalışma alanlarından birisinin de Kadın Üretici Pazarları olduğunu belirterek, “Kadın ve çocuk ana çalışma alanımız. Kadınların istihdamı ve sorunlarına çözüm bulmak başlıca görevlerimiz arasında. Böylesi tarihi bir mekanda çalışma yapmak bir ayrıcalık. Burada neler yapabileceğimizi hep birlikte kararlaştırarak en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz. Hep birlikte yapmak için de fikir birliği içerisinde amaca ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da sizlerin göstereceği gayretle olacak. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Taşhan’ın sahiplerinden eski Mut Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selahattin Arslan da, Taşhan’ın tarihi ile ilgili bilgi verdikten sonra yerin kullanımı için herhangi bir ücret talep etmeyeceklerini belirtti. Arslan, kadınların ürettikleriyle ev ekonomilerine katkıda bulunmalarından mutlu olacaklarını söyledi.
Yer tahsisi için başvuruların başladığı Tarihi Taşhan’ın, önümüzdeki ay içinde ‘Kadın Üretici Pazarı’ olarak hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
TAŞHAN KADINLARA EMANET
Benzer Haberler
-
KAYHAN A PARTİ MYK’DE
-
TÜM EMEKLİ-SEN: “AÇLIĞA VE ÖLÜME TERKEDİLİYORUZ!”
-
TÜM EMEKLİ-SEN MUT ŞUBESİ’NDE ADEM GÜL GÜVEN TAZELEDİ
-
İYİ PARTİ’DEN MUT ÇIKARMASI
-
SAYGI SOKAĞI
-
BAŞLIĞI SİZ KOYUN
-
MESKİ ANA BORU ARIZASINI SU KESİNTİSİ OLMADAN ONARDI
-
CHP’DEN MERSİN’DE ‘MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR’ MİTİNGİ
-
Romeo ve Juliet Balesi Mersin DOB Sanhesi’nde
-
GÜLNAR’A GENÇLİK MERKEZİ
-
YENİ MERSİN İDMAN YURDU KÜMEDE KALMAYI GARANTİLEDİ
-
ERDEMLİ HANIM EVİ KAPILARINI AÇTI