Saadet Partisi (SP), ülke genelinde başlattığı, “Saadet Sahada” çalışmalarına devam ediyor. Saadet Sahada çalışmaları kapsamında ilçemiz Mut’u ziyaret eden SP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şaban Şahin ve SP Karaman İl Yönetiminden Hüseyin Çoban, SP Mut İlçe Başkanı Ahmet Kara ve ilçe yönetimiyle birlikte, Mut’ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi ve yurttaşlarla bir araya geldi. Gazetemiz Mut’un Sesi’ni de ziyaret eden SP GİK Üyesi Şaban Şahin ve beraberindekiler, yaptıkları çalışmalar ve parti politikaları hakkında bilgi verdiler.
SP GİK Üyesi Şaban Şahin, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak, “Bugün Mut’ta Saadet Partimizin Türkiye genelinde yapmış olduğu, planlamış olduğu Saadet Sahada çalışması için bulunuyoruz. Esnaf ziyareti yaptık. Türkiye’nin gidişatı hakkında hem genel bir görüşme yaptık, vatandaşı dinledik, hem de partimizin bu gidişata, Türkiye gündemine ait söylemlerini, politikalarını dilimiz döndüğünce halkımıza anlatmaya çalıştık.” dedi.
Şahin: “Söylediklerimiz halkta kabul görüyor.”
SP’nin Türkiye siyasetine de söylediği çok şey olduğunu söyleyen SP GİK Üyesi Şahin, “Ekonomiyle alakalı, dış politikayla alakalı, milli eğitimle, bunun yanında sağlık, genel gidişatın tamamıyla alakalı ilgili söylediği sözlerin, ifade ettiği cümlelerin halkımız nezdinde de kabul gördüğünü görmekten mutluluk duyduk.” şeklinde konuştu.
“Ekonomiden ciddi şikayet var. Muhalefete bakış değişmiş. Bir değişim olacağı görülüyor.”
Halkın şu anda bir beklenti içerisine girdiğini gözlemlediklerini aktaran Şahin, ekonomide ciddi anlamda şikayetlerin olduğunu savundu. Şahin, konuyla ilgili olarak, şöyle konuştu: “Bu bir şekilde dillendiriliyor artık. Geçmiş dönemlerde yaptığımız çalışmalardaki muhalefete olan bakış, bizim gördüğümüz kadarıyla biraz daha değişmiş. Daha kabul görür hale gelmiş, muhalefetin söyledikleri. Bu da herhalde bir değişim olacağını gösteriyor. Ama hızlı bir değişim dönüşüm olmasını bekliyoruz.”
“Halk gerekli notu verdi, iktidarı sallayacak.”
Ekonomideki göstergelere değinen ve iktidarın dış politikasına eleştiriler yönelten Şahin, “Günü gelmiş 20 milyar dolar borç, 2024 yılına ertelendi. Bu da Türkiye ekonomisinin hiç de iyi olmadığını, iç açıcı olmadığını gösteriyor. Yani ekonomisi iyi olan, güçlü olan, kasası dolu olan bir Merkez Bankası’nın borç ertelemesine, tabi borcu ertelerken de bunu olduğu gibi aynı rakamlarla ertelemiyor, faiziyle birlikte erteliyor. Acı olan taraf bu. Yani güçlü bir devletten beklenen bu olmaması lazımdı. Diğer taraftan, dış politikayla alakalı şunu da ilave edelim; Cumhurbaşkanımızın biliyorsunuz Rusya ve Ukrayna arasında barış görüşmeleri oldu, arabulucu görüşmeleri oldu. Aynı çalışmaların biz Suriye ile Türkiye arasında olmasını istedik. Geç yapıldı. Aradan 10 yıl geçtikten sonra, şu anda Suriye ile Türkiye’nin görüşmeleri var. Fakat, ta işin başındayken bu görüşmeler yapılsaydı, bu savaş başlatılmasa, bu göç dalgası Türkiye’ye olumsuz olmasaydı; yaklaşık 80 milyar dolara varan rakamlar ifade ediliyor. Türkiye’nin ekonomisine yük getirilmeseydi, yani keşkeleri sıralayabiliriz; ama tabi halkımız da, bizim gördüğümüz kadarıyla bunları takip ediyor. Gerekli notu vermiş gibi görüyoruz biz. Bu da sandığa yansırsa, büyük ihtimal iktidarı sallayacak gibi gözüküyor.” şeklinde konuştu.
“Halkımız mutlu değil, geleceğe dair kaygıları var.”
Toplumda bir kaygı gözlemlediklerini de dile getiren Şahin, yapılan araştırmaların bunu gösterdiğini belirtti. Şahin, şöyle konuştu: “Halkımız mutlu değil, huzurlu değil; yani geleceğe dair kaygıları var, ekonomiye dair kaygıları var. Özellikle esnafımızda, mesleğin devam ettirilmesi noktasında geleceğe dair kaygıları var. Sorduğumuz zaman, işte çırak bulabiliyor musunuz noktasında, onların kaygıları var. Bu kaygıların giderilmesi gerekiyor. Nasıl olacak çözüm özellikle kesintisiz eğitimin mutlaka yeniden bir elden geçirilip 4+4+4 olan eğitim sisteminin ilk 4’ten sonra yönlendirme şeklinde, çocukların kabiliyetlerine göre yönlendirme şeklinde, okullara dağıtılması şeklinde çalışmaların bana göre başlatılması gerekiyor. Biz zaten bunu sürekli dillendiren bir partiyiz. Yani kesintisiz eğitimin kesintiliye dönüştürülmesi gerekiyor. Hükümet bu sene başlattı, ama çok yetersiz. Köy okullarının yeniden açılması gündemde. Köy okullarının yeniden açılıp, çocukların doğduğu yerde eğitimini görüp, yani babasının çalışma ortamını, annesinin çalışma ortamını görüp, yani işin ucundan ben de tutayım şeklinde heveslendirilmesi lazım. Bu ciddi bir beklenti, bir talep. Bunu gündemde tutmak gerekiyor.”
“Aldığımız notları Genel Merkeze ileteceğiz.”
İşsizlik sorununa da değinen Şahin; kaynakların yerli yerinde kullanılması gerektiği, yolsuzluğun hırsızlığın olmadığı bir Türkiye beklentisini toplum nezdinde gördüklerini ifade etti. SP GİK Üyesi Şaban Şahin, sözlerini şöyle noktaladı: “Yani dert çok. Biz İnşallah aldığımız notları Genel Merkezimize ileteceğiz. Ankara’da tabi bir politika haline getirilecek. Ama ümit var. Olmamız gerekiyor. Çünkü ülkemizin, memleketimizin bu noktada, bizim partimizin de içinde bulunduğu bir masa etrafında çalışmalar yapılıyor. Parti kurulları çalışıyor, politikalar üretiliyor. Bu ayın sonunda da, 30 Ocak itibariyle de sanki bir Hükümet Programı diyelim buna, özet olarak bir açıklama yapılacak. Ondan sonra herhalde yavaş yavaş aday açıklamasına doğru gidecek. Ama yapılan çalışmalar, memleket için yapılan çalışmalar. Parti kaygısı gütmeden, benim partim demeden, benim memleket kaygıları. Biz çalışmalarımızı bu şekilde, bu minvalde yürütüyoruz.”
Şahin’in açıklamalarının ardından ziyaret, yapılan sohbetler ve karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gürbüz, ziyaretten dolayı SP heyetine teşekkür etti.