Mut’ta üreticiler örtü altı erik hasadına başladı.
Mut’ta açık alanda Nisan ayının ortasında hasat edilen eriğin örtülü alandaki hasadı sipariş üzerine yapılarak gramla satılmaya başladı. Termoblok ısıtma sistemiyle 11 Ocak’ta çiçek açan eriğin ilk hasadı yapıldı. Siparişle hazırlanan ve içerisinde 8 adet eriğin bulunduğu 80-90 gramlık paketler, 40 TL’den İstanbul ve Antalya’ya gönderiliyor.
Üretici Tayfun Gezer, “Erik ağaçlarından bu yıl 750 ila 1000 kilo erik almayı hedefliyorum. Bu serada termoblok ısıtma dediğimiz bir ısıtma sistemi kullandım. Altı kanaldan seranın içerisine sıcak hava sağladım. Böyle bir sistemde iyi bir verim aldık. Şu an piyasaya sürdüğümüz eriklerde bir pakette 8 adet erik var. Paket yaklaşık 80–90 gram geliyor. Paket başı eriği 40 liradan pazarlıyorum. Kilosunu ise 500 TL.’den İstanbul, Ankara, İzmir’e pazarlıyoruz” dedi.
Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır ise, “Geçen yıl denedikleri termoblok ısıtma sistemle 11 Ocak’ta çiçeklenmeyi ve Mart başlangıcında ise ilk verim hasadı yapıldı. Dolaysıyla ilçemizde teşvik edilmesiyle seracılığımızı arttırmaya devam edeceğiz. Burada yeni kurulacak olan seralarla daha erken dönemde daha gelir getirici bir şekilde turfanda örtü altı eriği yetiştireceğiz” diye konuştu.
KAYNAK: HASAN ÇETİN
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Mut’ta Örtü Altı Erik Hasadına Başlandı
Benzer Haberler
-
Sertavul Geçidinde kar lastiksiz ve zincirsiz araçlara izin verilmiyor
-
MERSİN VALİSİ TOROS GÖREVE BAŞLADI
-
Uyuşturucu madde operasyonunda 6 şüpheli yakalandı
-
ÇOCUK MECLİSİ SİLİFKE’DE
-
ULUSLARARASI ÇOCUKLUK ÇAĞI KANSERLERİ GÜNÜ
-
GÖZ – KULAK – KALP
-
ÜLKEMİZDE SİYASET ATATÜRK VE DİN ÜZERİNDEN YAPILIYOR
-
PERS YOLU’NDA İLK BİREYSEL YÜRÜYÜŞ / 15
-
YILKI ATLARI BÜYÜKŞEHİR’E EMANET
-
‘MİSAFİR’ GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRDÜ
-
MESOB’DAN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
-
5. ŞİNASİ DEVELİ MERSİN KENT ÖDÜLÜ FAZIL TÜTÜNER’E