Mut Karacaoğlan Ortaokulu, e-twinning projesi kapsamında, “NOURISH YOUR SOUL WITH CULTURE” isimli proje yaptı. Projeyle, 7-14 yaş arası çocukların ülkeler arası oluşturulan kültür köprüsü ile hem ruhlarına dokunma, hem de bedensel gelişimlerine ve akademik başarılarına katkı sağlanma amaçlandı.
Mut Karacaoğlan Ortaokulu İngilizce öğretmeni Özlem Kutbay Karhan, kurucusu olduğu e-twinning projesini gazetemize anlattı. Projenin Türkiye, İtalya, Romanya, Gürcistan, Yunanistan ve Tunus olmak üzere 6 ülkenin ortaklığı ile yürütülmekte olduğunu söyleyen Karhan; projeleriyle ilgili olarak, “NOURISH YOUR SOUL WITH CULTURE isimli projemizde; 7-14 yaş arası çocukların ülkeler arası oluşturulan kültür köprüsü ile hem ruhlarına dokunmayı hem de bedensel gelişimlerine ve akademik başarılarına katkı sağlanmayı amaçlıyoruz” dedi.
Kültürün bir milleti millet yapan en önemli unsurların başında geldiğini ve aidiyet duygusunu büyük oranda desteklediğini belirten Karhan, projeleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bu projemizde çocukları kendi kültürleri ile tanıştırarak aidiyet duygusu kazanmalarını, başka kültürlerle tanıştırarak da diğer uluslara saygı, sevgi, empati gibi duygularını desteklemeyi amaçlıyoruz. Kültürün sihirli ışığından yararlanarak da çocuklarımızın ruhlarına dokunmayı ve onların ruhsal olarak da iyi oluşlarını kuvvetlendirmeyi ve böylece hayata karşı her anlamda daha sağlam duran bireyler olabilmelerini desteklemeyi hedefliyoruz.
Projemizin amaçları: Kendi kültürüne ve farklı kültürlere karşı farkındalık geliştirme, kültürün iyi oluş için çok önemli bir güç olduğunu fark etme, hayal gücünü kullanmayı öğrenme, yaratıcı ürünler ortaya koyabilme, doğaya karşı farkındalık geliştirme, farklı kültürlerden insanlarla etkileşim kurma, kültürüne sahip çıkma, diğer kültürlere saygıyı öğrenme, teknolojiyi kullanarak ürünler ortaya koyma, kültürüyle bağ kurarak kendini yeniden keşfetme, iş birliğine önem vererek birlikte yardımlaşarak ürün çıkarma becerisi geliştirmektir.
Projemiz boyunca beş farklı kültür ögesini ele alacağız. Bunlar; sanat, yemek, dans ve müzik, çocuk oyunları, festivaller ve bayramlar.
Her hafta bu kültür ögelerinden birini çalışıp çocuklara hem kendi kültürlerini hem de diğer ülkelerin kültürlerini öğreteceğiz.
Projemiz Türkiye, İtalya, Romanya, Gürcistan, Yunanistan ve Tunus olmak üzere 6 ülkenin ortaklığı ile yürütülmektedir.”
Karhan, teşekkür mesajında ise, “Projede emeği geçen tüm öğretmenlerimiz Özlem, Emine, Sıla, Burcu, Hatice, Yeşim, Hanife, Nazime öğretmenlerim ve yabancı ortaklarımız Maria, Sofia, Tatiana, Ouhoud, Cosmina ve Nino öğretmenlerimize, tabii ki projemizin olmazsa olmazı çocuklarımıza ve ailelerine, okul idarelerimize şimdiden teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Mut Karacaoğlan Ortaokulu’ndan Kültür Köprüsü
Benzer Haberler
-
AKIN ÇELİK’TEN MUT’A SARI LİMON TALEBİ
-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN OCAK AYI 1. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
JANDARMADAN MUT’TA SİLAH KAÇAKÇIĞI OPERASYONU
-
SERVİKS (RAHİM AĞZI) KANSERİ FARKINDALIK AYI
-
PERS YOLU’NDA İLK BİREYSEL YÜRÜYÜŞ / 11
-
MUT NEDEN BU HALE GELDİ?
-
HALLACI MANSUR
-
DEVA Partili Ekmen Mersin İdmanyurdu için çağrı yaptı
-
FINDIKKIRAN BALESİ’NE YOĞUN İLGİ
-
MERSİN KOORDİNASYON KURULU 2025 YILI 1. DÖNEM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
Sömestr Tatili: Aile Bağlarını Güçlendirmek İçin Eşsiz Bir Fırsat
-
EĞİTİMCİLER İŞ BIRAKTI