Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
İstihdam konusunun önemine dikkat çeken Vali Pehlivan, devletimizin sağlamış olduğu imkanlar, teşvikler, mesleki eğitime ilişkin hususlar, istihdamı arttırmaya yönelik özel sektör yatırımları, mevcut yatırımların kapasitelerinin artırılması, istihdam kurulu toplantılarında alınan kararların tatbiki ve takibi, saha çalışmaları, iş arayanlarla işverenlerin bir araya getirilmesi, bu bağlamda yakın ilgi, iletişim ve koordinasyon sayesinde istihdam sayılarında her geçen gün önemli ölçüde ilerleme kaydedildiğini belirtti.
İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde 2024 yılının ilk 7 ayında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Pehlivan; “İşkur İl Müdürlüğümüz tarafından istihdamı artırmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 2024 yılının ilk ayında 11 bin 970 iş yeri ziyaret edilmiş ve danışmanlık kapsamında toplam 40 bin 995 vatandaşımız ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 16 bin kişi, işe yerleştirilmiştir. Bu kapsamda 547 engelli kardeşlerimiz de işe yerleştirilmesi sağlanmıştır” dedi.
Vali Pehlivan, sözlerinin devamında şu bilgileri verdi: “2024 yılında İşbaşı Eğitimi Programları (İEP) kapsamında 206 adet program açılmış, programdan 161 erkek, 243 kadın olmak üzere toplamda 404 kişi faydalanmıştır. Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) kapsamında 32 program açılmış, programdan yararlanan 164 kişi faydalanmıştır. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 38 adet program açılmış, programdan bin 532 erkek, 4 bin 147 kadın olmak üzere toplam 5 bin 679 faydalanmıştır.”
Mersin’in işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim, okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği arttırmak, yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak amacıyla yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Kadın istihdamını artırmak ve inşaat sektöründeki işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen Kadın İstihdamı projesine ilişkin sunum yapıldı. Çocuk Koruma Kanunu ve çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü salonunda Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, il müdürleri, oda, birlik ve OSB’lerin temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademisyenler katıldı.
Vali Pehlivan, toplantı çıkışında İŞKUR Müdürlüğü binasının çevresindeki esnafları ziyaret etti ve hasbihalde bulundu.
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
MERSİN İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Benzer Haberler
-
KARAER: “KAÇIŞ RAMPASI ZARURİ!”
-
ÖLÜM VİRAJI YİNE CAN ALDI
-
GRAVGA KADINLAR DAYANIŞMA GRUBU KURULDU
-
VAHAP SEÇER MUT’TA İFTAR YAPTI
-
Mut Şoförler Odası’ndan iftar
-
ADD’DEN BASIN AÇIKLAMASI
-
Mut’ta çapa motorlarının ilçe merkezine girişi yasaklandı
-
Telefon kablolarını çaldılar
-
AYNI GÖKYÜZÜ ALTINDA HUZURLA, MUTLULUKLA VE ŞÜKÜR İLE YAŞAYABİLMEK
-
PERS YOLU’NDA İLK BİREYSEL YÜRÜYÜŞ / 21
-
BU MİLLETİN ÇEKTİĞİNİN TEK SUÇLUSU KILIÇDAROĞLU
-
CEM BABACAN’DAN PİYANO RESİTALİ