FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 11 Aralık 2019 1443 Görüntüleme

Mersin GİAD, Üniversiteli Öğrenciler İle Buluştu

Mersin Girişimci İşadamları Derneği, Çağ Üniversitesi Genç Girişimci Topluluğu’nun konuğu oldu.
Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin GİAD 2. Dönem Başkanı Dr. Abbas Taşdemir ve RHenus Lojistik Mersin Şube Müdürü Sedat Gökmen, Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Başaran, Çağ Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Duygu Gür, Çağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Alican Pişirici ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta iş adamları deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.

Duygu Gür’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan City Hospital Kurucu Ortaklarından ve aynı zamanda Mersin GİAD 2. Dönem Başkanı olan Dr. Abbas Taşdemir, “Mersin’e ilk geldiğimde elimde bir valiz yarım doktor maaşı vardı. Bir taksiye bindim beni otele getirdi. Özel hastanelerde iş aramaya başladım. İlk olarak arkadaşlarımızla birlikte Sevgi Polikliniği’ni açtık. İnandık insanlara dokunmaya çalıştık. İnsanlara dokununca her şey oluyor. 3 ay sonra yan taraftaki dükkanı da kiraladık. Yaptığınız işten zevk alırsanız oluyor. 8 gün hiç çıkmadan poliklinikte çalıştığım oldu” dedi.
Taşdemir, “Sonrasında arkadaşlarımız ile birlikte Duygu Tıp Merkezi’ni oluşturduk. Çok zor süreçlerden geçtik. Sağlık sektöründeki uygulamaların değişmesi ile 38 tane olan tıp merkezlerinden sadece bizim tıp merkezimiz şu an City Hospital ismiyle devam edebiliyor. Bugün 200 insan ile çalışıyoruz. Ortaklarımız ile birlikte hiç birimiz bir kenarda oturmuyoruz. Çok zor bir sektördeyiz. Üretimi çok zor bir alan. Bir depolama süreciniz yok. Bütün sürece baktığınızda bire bir hastanın karşısında yapıyorsunuz. Bire bir hastaya dokunmanız gerekiyor. Ham madde de nihayi üründe insan. Her şeyi çok iyi sorgulamanız gerekiyor. Siz çaba gösterirseniz, mücedele ederseniz şans gelip sizi buluyor. Donanımınızı her daim yüksek tutmanız gerekiyor. Her şeyi bilmeyin; yalnız kendi işinizi iyi bilin” dedi.
Aynı zamanda Sultaşa Otel Yönetim Kurulu Başkanı olan Mersin GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol ise, “Biz derneğimizi 2003 yılında 18 kişiyle birlikte kurduk. Bu derneğin kuruluş sürecinde Mersin’de gençler için neler yaparız diye çalıştık. Bu insanlara şans verilmediği zaman nasıl iş deneyimi edinecekler. 18 kişilik derneğimiz şu an 200’ün üzerinde iş insanıyla devam ediyor. Mersini nasıl tanıtırız, Mersine nasıl yatırım çekeriz’ diyerek çalışmalar yapıyoruz. Gençlere iş hayatındaki çalışmaları ile ilgili birçok eğitim verdik. SODES ile iş başı garantili eğitimler verdik. Bizim başka bir amacımız ise iş dünyası ile gençlerimizi bir araya getirip potansiyel olacak şekilde buluşturmak. Bize gelen başvuruları 200 iş adamımıza iletiyoruz. Bütün etkinliklerde olmaya çalışıyoruz. Ön muhasebe eğitimimize girip yanımızda çalışmaya başlayan insanlarımız var” şeklinde konuştu.
İzol son olarak, “Mersin turizminin bir kimliği olması gerekiyor. Ben kendi otelimde iş insanına hizmet veriyorum, yazın banketle müzikli bir otele dönüyorum. Ben ne oteliyim? Kimlikli otellere ihtiyacımız var. 5 kişi 10 kişi birleşip kimlikli oteller yapabiliriz. Dışarıdan yatırımcı beklememeliyiz. Önce kenti cazibe merkezi haline bizim getirmemiz lazım ki, dışarıdan gelen yatırımcı bu kente yatırım yapmayı istesin. Turizm alanında girişimci mantığıyla hareket etmemiz gerekiyor. 5 yıldızlı her şey dâhil sistem turizme ihanettir. Mersin’e butik otel tarzı yatırımlar lazım. Belki bir kişi devasa yatırımlar yapamaz ama, 5-10 kişi bir araya gelerek yan yana butik oteller ile Malta gibi bir turizm kenti oluşturabiliriz. Bu sayede para sadece otellerde kalmaz, tüm kente yayılır. Esnafta bu turizm modeli içerisinde kendisine pay çıkarabilir. Kendi alanlarınızda yapabileceğiniz hatalardan korkmadan kendi işinizi yapın. Hatalar doğru yolu bulmanıza yardımcı olur” dedi.
Konferansta konuşan bir diğer konuşmacı olan RHenus Lojistik Mersin Şube Müdürü Sedat Gökmen ise, “Girişimcilikte network çok önemli. Yanınızdaki üniversite arkadaşlarınıza sahip çıkın. Okul bittiği günden itibaren iş hayatınızda birbirinizin en büyük destekçisi olacaksınız. 9 sene önce mezun oldum. Girişimcilik yarışmaların sürekli araştırıyordum. Hala da araştırıyorum. Her gün kafamda 2 şirket açıp kapatıyorum. Girişimcilik bir tutkudur. Kendi işinizi de kurabilirsiniz, çalıştığınız şirkette iç girişimci de olabilirsiniz, sosyal girişimci de olabilirsiniz. Oto yıkamacı bile açsanız en yakınlarınızdan müşteri bulacaksınız. Arkadaş çevrenizi genişletmeniz, sosyal olmamanız gerekiyor. Hiç bir zaman insanları ne yukarıda görün ne de küçümseyin. Beni işe alan bir müdür benden iş isteyecek pozisyona gelebilir. Çok büyük bir ihalenin kendi avuçlarınız içerisinde olabileceğini de düşünün. En üst tepedeki insanın üstüne de çıkabilirsiniz. Yeter ki hayal edin ve isteyin. Yapmak istediğiniz iş hangisi olursa olsun staj noktası o işi kavrayabilmeniz adına büyük önem taşıyor. Stajdan sonra da işin peşini bırakmayın” dedi.
Gökmen konuşmasının devamında, “Türkiye de işsizlik var diyoruz ama iş ilanı veriyoruz aylarca eleman bulamıyoruz. Aslında iş imkânı var. Mersin’in iş potansiyeli yüzde 80 olarak lojistik zaten. Katılım belgeleri ile kimse iş bulamıyor. Tamamen yüz yüze sosyalleşmek, tanışmak gerekiyor. Doğru bir şekilde hareket eder yapmak istediğiniz işi iyi araştırır öğrenirseniz kesinlikle iş var. Stajla başlayan yolculuk iş hayatıyla devam edecek. Kesinlikle yurt dışına çıkın. Hayal kurun, risk alın” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Tema Tasarım | Osgaka.com