31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Mut’ta, Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) Mut Belediye Başkan Adayı olarak yarışan Fatma Çelik Kovan, seçim sürecinde verdiği bir sözü yerine getirdi. DEVA Partisi Mut Belediye Başkan Adayı Kovan, Halk Eğitim Merkezi’nde moda giyim sınıfındaki kadın kursiyerlere söz verdiği dikiş makinesinin alınmasını sağladı. DEVA Adayı Kovan’ın girişimleriyle bir firmadan alınan dikiş makinesi, kursiyerlere teslim edildi.
Moda giyim sınıfındaki kadın kursiyerleri ziyaret eden Fatma Çelik Kovan, seçim döneminde verilen sözlerin çabuk unutulduğunu, ama halkın verilen sözleri asla unutmadığını belirterek, “Bugün çok özel insanların misafiri oldum. Seçim sürecinde yaşadığımız epey anı mevcut, çok fazla öğrendiğim ve çok fazla üzerinde düşündüğüm şeyler oldu. Uzun uzun konuşulup anlatılabilir elbet. Ama bugün bu özel insanları anlatmak istiyorum. Seçim sürecinde belki de bazen bıktıracak derecede gittiğim yerlerden biriydi Halk Eğitim Merkezi. Kadınlar öğreniyor, eğleniyor ve üretiyor. Her ziyarete gelen siyasilerden de kursiyerler elbette üretim adına destek istiyor. Her siyasetçi elbette belli vaadler veriyor, notlar alıyor ve seçim sonuna bazı şeyler bırakılıyor. Seçim kazanılsa da kazanılmasa da verilen sözler çok hızlı unutuluyor. Ama halk verilen sözleri asla unutmuyor. Ben de kadınların toplumsal cinsiyet eşitliğinde hakkı olanı alabilmesi noktasında elimden geldiğinde çalışacağım elbette. Çünkü kadınlar ve çocuklar bu toplumların yarınları demek. Seçim sürecinde giyim ve moda sınıfında – ki kursun saymakla bitmeyecek eksikleri mevcut, eksikler konusunda bir işin ucundan tutabilir miyiz diye bir firma ile iletişime geçmiştik. Oradan bir makine hediye edildi, seçim bitti bir türlü ulaşmamıştı. Çok şükür makine Halk Eğitim Merkezine ulaştı. Bu küçük çaba için bu özel kadınlar ve hocalarımız bana bir çay partisi düzenledi. Çok mahcup oldum, çok mutlu oldum. Elimden ne gelebilirse kendini geliştiren, üreten her kadına dokunabilirim inşallah” dedi.
Kovan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Halk Eğitim Kursunun müdürleri, öğretmenleri çok büyük çaba içerisinde. Halk eğitim içerisinde aynı zamanda kreş de mevcut, çocuklar için çeşitli kurslar mevcut. Siyasiler, iş insanları, kanaat önderleri, aktivistler… Dikkatinizi lütfen buraya verin. Gelişen ve dönüşen kadın mutludur, kadın mutluysa toplum mutludur. Bu notu elden ele ulaştırın, çok eksik var ve üreten bu kadınlar dilenmiyor, sadece destek istiyor. Dikiş makineleri, örgü makineleri şu an en çok talep edilen eksikler. Size ufacık gelen şeyler belki bazıları için çok kıymetli ve önemli olabilir. Mut Halk Eğitim Merkezi desteklerinizle çok daha güzel bir yer olacaktır inanıyorum.”
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
DEVA Adayı Kovan sözünü tuttu
Benzer Haberler
-
MEÜ VE MUT BİLSEM İŞBİRLİĞİYLE MUT’TA FOSİL ARAŞTIRMASI
-
MUT’TA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI YAPILDI
-
MUT’TA YKS HEYECANI
-
TELEFON ÇEKMEYEN KÖYLERE BAZ İSTASYONU KURULUYOR
-
Mut’tan 19 öğretmene ‘eTwinning Kalite Etiketi’ ödülü
-
MUT’TA SANAT PANAYIRI
-
PERS YOLU MOTOR SPORLARI / 6
-
TAŞ MEKTEP YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR
-
KİLİKYA YOLU TANITIM YÜRÜYÜŞLERİ SÜRÜYOR
-
TEMA Vakfı: Toprağı İyileştirmek, Doğayı ve Geleceği Korumaktır
-
OGM’DEN YANGIN SÖNDÜRME HAVUZU UYARISI
-
DEVA Partili Ekmen: “Çiftçiye ödeme ne zaman yapılacak?”