Açık havada yatanlar bilir, uyku kısa sürede alınır, gün erken başlar. Bir de benim gibi tipler vardır ki onlar takip eden gün için planlanmış bir konusu varsa ki, benim hep böyledir, hareket edecekleri saat için saati kurmalarına bile gerek yoktur. O saat geldiğinde vücut saati çalar, kişi ayaklanır. Mekân değişikliği durumlarında bu özellikle böyledir ki, vücudun da bir bildiğinin var olduğu sonucu çıkıyor buradan sanırım. Bu durumu dağlarda, kanyonlarda özellikle yaşarız. Kanaatim odur ki, vücudun yaşama yön vermesi, uyum içinde olması güzel bir durum.
Yirmi altı haziran sabahı da bu durumu yaşadık. Geç vakitte inmiş olsalar da Bursa’dan gelen kanyoncular da benzer durumu yaşadılar ve biz saat dokuz gibi iki araç, bir kadın dokuz erkek olarak ayaklandık.
Doğal olarak rehber benim. İkinci rehber Yiğit, oğlum. İlk uğrak yerimiz Çınaraltı. Biraz Mut’u tanısın istiyorum. En azından merkezi. Sabahın bu saatleri oldukça serin olunca daha bir keyifli Çınaraltı. Benim de çok geçtiğim, ama hemen hemen oturmak, zaman geçirmek için kullanmadığım bir yer Çınaraltı. Tarihi, yararı, konumu, buluşma noktası vb. birçok yönden sıra dışı bir alan olan harika yerde oturarak zaman geçirmememin nedeni; yanlış anlaşılmasın, beğenmemek falan asla değil. Vaktim yok, hepsi bu. Tabi ki katıldığım sosyal olaylarda, dışarıdan gelmiş bir arkadaş/arkadaşlarım olduğu zamanlarda yolum buradan geçer mutlaka benimde.
İki araçtan bizi takip eden, bizden önce Çınaraltı önündeki park alanına yerleşti ve bizim araçtan inen tayfa ile birlikte parka girdiler. Bizim araca park yeri yok ki, o arada çıkmakta olan aracın çıktığı yere göz diktik ve aracın çıkabilmesi için trafiği durdurdum. Bizim araçta o arada yerini buldu.
Ekip Yiğit’in liderliğinde Çınaraltı’na yerleşirken bir kısım ihtiyaçlar için biz üç kişi benim rehberliğimde bir alışveriş merkezine yürüdük. Yılmaz Hocam listesini hazırlamış, elinde. Bunlar gıda ihtiyacımız. Üç gün boyunca, tedbiren de dördüncü gün için olmak üzere, dokuz kişi için, sabah ve akşam esaslı, öğlen içinde atıştırmalık şeklinde temin edeceğiz.
Markette bulamadığımız ihtiyacımız olmadı. Listedeki birkaç ihtiyacımızı da başka bir marketten alacağız ki yakınımızda orası da. Buradan bir çukulota aldırdım Yılmaz Hoca’ya. Çukulotayı severim. Dayanamam.
Başka ihtiyaçlarımızı temin için şehre yürüdük. Taşhan önünden geçerek Hükümet Caddesi’nde ilerleyip o aralardaki bir yufkacıya uğradık. Batı Kestel içindeki tatlı ihtiyacımızı temin etmeye çalışıyoruz. Tatlı benim ve ailemin tüketmediği bir gıda olduğu için, hem aradığımız şeyi bilmiyorum hem de nereden temin edeceğimizi bilmiyorum. Neyse ki Çınaraltı’nda çay servisi yapan garson oldukça cevval çıktı ve her şeyden haberi olan berber hikâyesinde olduğu gibi bize aradığımız yerin adresini de söyledi. Adresi biliyorum tabi ki, yine uğradığım bir yer olmasa da.
Ancak adreste aradığımızı bulamadık. Yemesek olmaz mı dedim, bu işleri bilip eden Yılmaz Hoca’ya. Yılmaz Hoca iki yönden hoca bu arada. Kendisi öncelikle bir öğretmen. Sonra, kanyon faaliyetleri boyunca yeme içmenin hocası. Ne yeneceğine, ne kadar yeneceğine, yiyeceklerin teminine, bunların nasıl taşınacağına, kanyon içinde hazırlanmasına, sporculara dağıtımına varıncaya kadar ondan sorulur. Söylemeliyim ki bütün bunları da hakkını vererek yapıyor. Ekip de bunu kabullenmiş, takdir etmiş ki, yapıp ettiklerine itiraz yok. Ne istenirse yapılıyor bir yana yaptığı yemekler de harika oluyor.
Adresi bulduksa da, aradığımız ürünü bulamadık. Satıcı istediğimiz miktarı cazip bulmuş olacak ki, akşama mutlaka bulup hazırlayacağını ifade etti ve oradan ayrıldık.
Sırada kanyonun olmazsa olmazlarından naylon poşet ihtiyacımızı karşılamak var. Bunu nereden alacağımızı biliyorum. Geçen yıldan aldığım yerden. Bu poşetler şeker/salça naylonu diye geçer piyasada.
Devam edecek…
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
BATI KESTEL GEÇERKEN / 3
Benzer Haberler
-
MESKİ’NİN 2025 YILI BÜTÇESİ: 10 MİLYAR 749 MİLYON 950 BİN TL
-
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN KASIM AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
-
BU BİR TEŞEKKÜR YAZISIDIR
-
ÇAMLIYAYLA’DA EĞİTİM DESTEĞİ
-
BÜYÜKŞEHİR’DEN ERDEMLİ’DE ZEYTİN FİDANI VE MISIR FLAKE YEM DAĞITIMI
-
MERSİN’DE DEZENFORMASYONLA MÜCADELE PROTOKOLÜ İMZALANDI
-
VALİ PEHLİVAN’DAN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET
-
DÜNYA ŞARKILARI DUO
-
Art Land Sanat Çalıştayı Sergisi Mersinlileri Bekliyor
-
ÜLKEMİZDE HER YIL 40 BİN KİŞİ AKCİĞER KANSERİNE YAKALANIYOR!
-
Kreş Salgınları Kapıda
-
MUT TURİZM ÇALIŞTAYI YAPILDI