1. Haberler
  2. Haber
  3. BAŞKAN ORHAN’DAN FESTİVAL AÇIKLAMASI

BAŞKAN ORHAN’DAN FESTİVAL AÇIKLAMASI

featured

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, düzenlediği basın toplantısında, 30-31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan 63. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat ve Festivali ve festival içeriğine ilişkin açıklamalar yaptı.
Yazalanı Mahallesinde bulunan belediyeye ait 112 Park’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, ilçede görev yapan gazetecilere festivalle ilgili bilgiler verdi. Festivalin 30-31 Mayıs ve 1 Haziran tarihleri arasında 3 gün boyunca yapılacağını belirten Başkan Orhan, herkesi festivale davet etti.
Toplantıda, ilçemizin bir tarım şehri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Murat Orhan; ilçemizin bir tarım markası şehir olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. Başkan Orhan, “Bu yıl inşallah en önemli ürünlerimizden birisi olan kayısımızla ilgili, ilçemizde hem kayısımızın tanıtımı, hem ilçemizde üretilen bu ürünün marka değerinin bütün ulusa duyurulması, hem de insanlarımızın bir sosyal etkinlik olarak yoğun iş temposu altında, güneşin altında, alın terinin döküldüğü bu sektörde, insanlarımıza bir nefes aldırmak, bir hava aldırmak, bir sosyal etkinlik düzenleme noktasında Kayısı Festivalimiz var. Festivalimiz 30 Mayıs, 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl Kayısı Festivalimizin inşallah 63.sünü yapacağız. 63. Mut Kayısı Kültür ve Sanat ve Karacaoğlan Festivaline ben bütün herkesi davet ediyorum. Mut’a gelin mutlu olun diyorum. Bu yıl kayısı festivalimizde, önceki yapılan festivallerdeki gibi dolu dolu bir festival yapacağız” dedi.
Festival dolayısıyla, ilçenin giriş ve çıkışlarında, otogarda, seyahat halinde olan yolculara kayısı ikramlarının olacağını belirten Başkan Orhan; “Dolu dolu kayısının olduğu, her tarafta bulunacak şekilde festival olacak” şeklinde konuştu.
Festivalin, 30 Mayıs Cuma günü, Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkında, saat 14’te açılışının yapılacağını belirten Başkan Orhan, festivalde yer alacak etkinliklerle programla ilgili şu bilgileri verdi:
1.GÜN GÜNDÜZ: Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı, saat 14.00’te açılış. Mut Belediyesi Halk Oyunları Topluğu ve Makedonya Halk Oyunları Topluluğu gösterileri. Protokol konuşmaları. Kayısı yeme yarışması ve dilek havuzuna kayısı dökülmesi.
AKŞAM: Mut İlçe Stadında Mustafa Taş ve Sefo konserleri.
2.GÜN GÜNDÜZ: Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkında güreş müsabakaları. Yöresel halk sanatçılarının konserleri.
AKŞAM: Mut İlçe Stadında Bilal Sonses ve Zeynep Batık konserleri.
3.GÜN GÜNDÜZ: Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkında güreş müsabakalarının finalleri. Mut Avcılar ve Atıcılar Kulübüyle beraber yapılacak Sarıtaş Atış Alanında, Trap Atış Şampiyonası. Mut İlçe Stadında Çocuk Festivali ve Çocuk Karnavalı.
Festivalde ayrıca, Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkında, Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisi’nce kitap imza standı ve Mut Basın Mensupları Derneği (MUT BASIN-DER) tarafından geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz yerel fotoğrafçı Göksel Ata anısına fotoğraf sergisi açılacak.
3 gün boyunca sürecek 63. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, son gün Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkında saat 16’daki ödül töreniyle sona erecek.
Festival için, Marmaray da dahil olmak üzere büyük şehirlerdeki metro istasyonlarında, hızlı tren istasyonlarında 10 gün süreyle festivali ve Mut Kayısısını tanıtıcı reklamların döneceğini dile getiren Mut Belediye Başkanı Murat Orhan; “Herkesi festivale davet ediyoruz. Bizler doğuştan Mutluyuz, sizler de Mut’a gelin, sizler de mutlu olun. Doyasıya eğlence, doyasıya kayısı, doyasıya Mut kültürünü hep beraberce yaşamaya davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

BAŞKAN ORHAN’DAN FESTİVAL AÇIKLAMASI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.