FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Haber 16 Mayıs 2024 208 Görüntüleme

Mut’ta eTwinning Günü kutlandı

“9 Mayıs eTwinning Günü” Mut Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ev sahipliğinde ilçemizde şenlik havasında kutlandı.

Kutlama programı etkinlikleri, eTwinning İlçe Temsilcisi Tuğba Tok  ve Proje Mentörleri Mut Karacaoğlan Ortaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gözde Kaplan, Mut Karacaoğlan Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özlem Kutbay Karhan, Mut BİLSEM İngilizce Öğretmeni Emine Ünlü Tokgöz ve Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Şüheda Zeliha Özgür önderliğinde hazırlandı.

Programda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içerisinde yürütülen eTwinning projeleri için stantlar kuruldu, proje kapsamında öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan materyaller sunuldu ve proje tanıtımları yapıldı. Projelere katılan ve etkin çalışmalar yürüten öğrencilere katılım belgeleri verildi.

Mut BİLSEM Müzik Grubu öğrencilerinden oluşan koro, Mut BİLSEM Müzik Öğretmeni Ümit Orman eşliğinde canlı performanslar sergiledi. Programın devamında öğrenciler için sandalye kapmaca, balon taşıma, eTwinning logo boyama gibi eğlenceli yarışmalar yapıldı. Programda, okul öncesi öğretmenleri ise baloncuk ve yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirdi. Yarışmalara öğrencilerin yanı sıra velilerin de katılması eğlenceli anlara sahne oldu.

Mut BİLSEM ev sahipliğinde yapılan eTwinning Günü kutlama programında, şu projeler yer aldı:

NOURISH YOUR SOUL WITH CULTURE

Projede 7-14 yaş arası çocukların ülkeler arası oluşturulan kültür köprüsü ile hem ruhlarına dokunma hem de bedensel gelişimlerine ve akademik başarılarına katkı sağlanma amaçlandı.

Kültür bir milleti millet yapan en önemli unsurların başında gelmektedir ve aidiyet duygusunu büyük oranda desteklemektedir. Bu projeyle; çocukları kendi kültürleri ile tanıştırarak aidiyet duygusu kazanmalarını, başka kültürlerle tanıştırarak da diğer uluslara saygı, sevgi, empati gibi duygularını destekleme amaçlanıyor. Kültürün sihirli ışığından yararlanarak da çocukların ruhlarına dokunmayı ve onların ruhsal olarak da iyi oluşlarını kuvvetlendirmeyi ve böylece hayata karşı her anlamda daha sağlam duran bireyler olabilmelerini destekleme hedefleniyor.

Proje amaçları arasında; çocukların kendi kültürüne ve farklı kültürlere karşı farkındalık geliştirme, kültürün iyi oluş için çok önemli bir güç olduğunu fark etme, hayal gücünü kullanmayı öğrenme, yaratıcı ürünler ortaya koyabilme, doğaya karşı farkındalık geliştirme, farklı kültürlerden insanlarla etkileşim kurma, kültürüne sahip çıkma, diğer kültürlere saygıyı öğrenme, teknolojiyi kullanarak ürünler ortaya koyma, kültürüyle bağ kurarak kendini yeniden keşfetme, iş birliğine önem vererek birlikte yardımlaşarak ürün çıkarma becerisi geliştirmek yer almakta.

Proje boyunca beş farklı kültür öğesi ele alındı. Bunlar; sanat, yemek, dans ve müzik, çocuk oyunları, festivaller ve bayramlar.

Her hafta bu kültür öğelerinden birini çalışıp çocuklara hem kendi kültürlerini hem de diğer ülkelerin kültürlerini öğretildi.

Proje, Türkiye, İtalya, Romanya, Gürcistan, Yunanistan ve Tunus olmak üzere 6 ülkenin ortaklığı ile yürütülmekte.

Projede emeği geçen öğretmenler: Özlem, Emine, Sıla, Burcu, Hatice, Yeşim, Hanife, Nazime öğretmenler ve yabancı ortakları Maria, Sofia, Tatiana, Ouhoud, Cosmina ve Nino öğretmenler.

IT IS ME / WELL BEİNG AT SCHOOL

İŞTE BEN PROJESİ / OKULDA İYİ OLUŞ

Mut Karacaoğlan Ortaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gözde Kaplan ve Romanya Școala Gimnaziala Salcia Tudor Okulu Okul Öncesi Öğretmeni Popescu Doina Cristina ortaklığında kurulan eTwinning projesinin amacı; drama, orff, dil ve sanat etkinliklerini kullanarak öğrencilerin kendilerini tanıması ve bu sayede okuldaki iyilik hallerini arttırmaktır. Projede 6 farklı ülkeden 19 öğretmen, 150’den fazla öğrenci görev almaktadır. 9 öğretmen Türkiye, 10 öğretmen ise Avrupa ülkesinden projeye katılım sağlamaktadır. Proje; iletişim, duyusal deneyim, müzik, el becerilerinin mükemmelleştirilmesi ve sosyal-duygusal aktivitelere odaklanmıştır. Proje, anaokullu çağındaki çocuklar için tasarlanmıştır. Proje kapsayıcıdır. Sınıflardaki otizmli ve zihinsel engelli çocuklar ayrıca bir özel eğitim okulundaki çocuklar projeye entegre edilmiştir. Proje zamanı Mart, Nisan ve Mayıs aylarıdır. Projede çocukların kendisini, ailesini ve sosyal çevresini tanımaya yönelik farklı etkinlikler yapılmıştır. Bu etkinlikler Mersin’in Mut ilçesinde; Mut Karacaoğlan Ortaokulu’nda görev yapan Gözde Kaplan, Barabanlı İlkokulu’nda görev yapan Tuğba Tok ve Özge Düzenli, Mut Hatice Ata Tekin Kızılay Anaokulu’nda görev yapan Fatma Ergen, Mareşal Fevzi Çakmak Yatılı Bölge Ortaokulu’nda görev yapan Filiz Çetin, 75. Yıl Anaokulu’nda görev yapan Raziye Oğuz, Gülbahçem Anaokulu’nda görev yapan Kadriye Aydoğdu ve Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe’de görev yapan Saliha Alkan işbirliği içerisinde hazırlan sergide sergilenmiştir. Sergiye katılan çocuklarla yüz boyama ve baloncuk etkinlikleri yapılmış olup, projeye katılan öğrencilere sertifika verilmiştir.

I CAN BE WELL WİTH MY ART

SANATIMLA İYİ OLABİLİRİM

Mut BİLSEM İngilizce Öğretmeni Emine Ünlü Tokgöz mentörlüğünde hazırlanan proje için, 8 Türk ve 7 Yabancı öğretmen ortak olmuş, yaklaşık 200 öğrenci eş zamanlı şekilde çeşitli etkinlikler yapmıştır. Projenin amacı öğrencilerin okulda iyi-oluş durumlarını çeşitli sanatsal etkinlikler tasarlayarak arttırmaktır. Planlanan etkinlikler içerisinde atık materyalleri kullanarak saksı tasarlamak ve tasarlanan saksılara çiçek tohumları ekip gelişimlerini izlemek, yine aynı şekilde geri dönüşüm materyalleri ile öğrencilerin duygu durumlarını özetleyen düş kapanları tasarlamak gibi tamamen öğrencilerin hayal dünyasını ortaya çıkaran etkinlikler bulunmaktadır. Proje süreci Şubat ayında başlayıp Mayıs ayında sonlanacaktır. Proje etkinliklerinde öğrenciler, velileri ile de çeşitli etkinlikler yapmış olup okul dışındaki zamanlarını verimli geçirmişlerdir. Proje ortaklarımız arasında Barabanlı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hatice Soylu, Mut İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Şafak Küçük, Gazi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Zeynep Çelik ve Mut BİLSEM Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Meryem Küçük yer almaktadır.

WOW (WONDERS OF THE WORLD)

DÜNYA HARİKALARI

Proje; Türkiye ve Romanya kuruculuğunda başlatılan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Ürdün ve Azarbaycan’dan toplamda 18 ortağın bulunduğu, 14-18 yaş aralığındaki öğrencilerin yer aldığı bir eTwinning projesidir. Projede yapılan aktiviteler vasıtasıyla, öğrencilerin araştırma ve yorumlama tekniklerini kullanarak, tarihe olan ilgilerinin arttırmasını, eski ve yeni dünya harikaları hakkında bilgi edinmelerini, edindikleri bilgileri akranlarıyla paylaşmalarını, yerel ve küresel tarihi miraslar hakkında farkındalıklarının artmasını, yabancı bir dil kullanarak iletişim kurmalarını sağlamayı hedefledi. Proje, Şubat ayında başlamış olup Mayıs ayında son bulacaktır. Proje süresince öğrenciler, forum sayfasında araştırmaları sonucunda edindikleri bilgileri soru cevap yöntemiyle paylaştılar, dünya harikalarını içeren bir zihin haritası hazırladılar, tüm ortaklarla birlikte çevrimiçi bilgi yarışmasına katıldılar, toplantılarda fikir alışverişinde bulundular, kendi bölgelerinde bulunan tarihi yerleri içeren bir e-book hazırladılar ve son olarak geri dönüşüm malzemelerini kullanarak dünya harikalarının maketlerini hazırladılar ve bu harikalar ile ilgili okullarındaki öğrenci ve öğretmenlere bilgi verdiler.

Tema Tasarım | Osgaka.com